Over EFD

De gerechten van EFD (Exotica Food & Drinks) zijn sinds 1998 (eerder bekend als ‘Tropische winkel Gita’ en ‘Roti-shop Exotica’) een begrip in Den Bosch en de wijde omgeving. Tienduizenden liefhebbers van de Surinaamse keuken hebben onze verse broodjes, roti, complete surinaams-hindoestaanse maaltijden en snacks al mogen proeven.

Oma Cecile

Het idee om een restaurant te beginnen is ontstaan aan tafel bij onze ‘nani’ Oma Cecile. Haar recepten en gastvrijheid waren reeds al ‘wereldberoemd’ onder familie en vrienden. Haar kennis heeft ze overgedragen en toevertrouwd aan haar dochters Gita en Maltie Sampat.

Inmiddels is Oma Cecile niet meer onder ons. Maar de traditie wordt voorgezet…

Dochters Gita en Maltie

De drijvende krachten in de keuken zijn niemand minder dan Cecile’s dochters Gita en Maltie Sampat. Mede dankzij hun kunnen onze gasten genieten van de authentieke gerechten van ‘nani’. En… 100% handmade, 100% dagvers en 100% halal.

Kleinzoon Anand

Kleinzoon van Cecile en Rotterdams vastgoedinvesteerder Anand Manbodh (geboren en getogen Bosschenaar) is inmiddels toegevoegd aan het enthousiaste team. Door zijn kennis en inspanningen heeft EFD een nieuwe formule gelanceerd. In 2018 opende EFD haar deuren in de vorm van een Take Away / To Go variant in Winkelcentrum Maaspoort.

Hij heeft grootse plannen met EFD To Go. Zo zijn er inmiddels concrete plannen ontwikkeld om de EFD To Go formule ook elders in het land door te voeren. Uiteraard staat de kwaliteit hoog in het vaandel en worden er strenge eisen gesteld. De EFD-familie heeft voor ogen om de grootste Surinaamse restaurantketen in Nederland op te zetten en hun ideeën zijn enthousiast ontvangen door diverse partijen. Niet voor niets dat CocaCola een preferred partner is van EFD To Go met de bekende drankjes van Fernandes.

Brasa

Daarnaast lanceert de overkoepelende organisatie EFD Food Company binnenkort nog een tweede concept: Brasa. Het paradepaardje van EFD zal een foodcafé zijn met tal van faciliteiten om ook bijvoorbeeld feesten en evenementen te organiseren.

Brasa (Surinaams voor omhelzen of knuffelen) staat voor een gastvrij verblijf voor iedereen die wil eten, ontmoeten en dansen. Op de uitgebreide kaart mogen de gerechten van Oma Cecile natuurlijk niet ontbreken en ook kwalitatief gezien worden er geen concessies gedaan. De service zal een All Inclusive surinaams concept worden, waar je met samen met je familie en vrienden kan genieten van ‘all you can eat and drink’. Brasa wordt een hippe ontmoetingsplaats waar voor iedereen ruimte is, ongeacht afkomst of geaardheid. Op de weekendavonden worden, nadat de keuken sluit, diverse themafeesten georganiseerd waar ontmoeten en gezelligheid de toon voeren. 

Brasa is gevestigd in het voormalige Café André aan de Schanswetering 12 in de Bossche wijk Orthen. Gratis parkeergelegenheid vind je direct voor de deur. 

Mede door de maatregelen rondom COVID-19 is de opening nog even uitgesteld. We verwachten medio juni de deuren te kunnen openen.